Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Коцюбинська громада» (код ЄДРПОУ: 04392942) був реорганізований і увійшов до складу Васильковецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коцюбинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Васильковецької громади

Посилення захисту права дитини на належне утримання

Дата: 30.08.2018 11:59
Кількість переглядів: 641

З 28 серпня 2018 року в дію вступає Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», який прийнятий Верховною радою України 03 липня 2018 року.

Цим законом передбачено збільшення мінімальної суми аліментів на утримання дитини, який досягає прожиткового мінімуму – це 1559 гривень для дітей до 6 років та 1944 гривень – для дітей віком від 6 до 19 років.

Також передбачено ряд штрафних санкцій для неплатників аліментів. При несплаті аліментів більше 1 року штраф становитиме від 20% до 50% від суми боргу, якщо понад 2 роки – 30 %, 3 роки і більше – 50 %.

У разі несплати аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, через що виникла заборгованість, розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання – це тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.

         У випадках, коли один із батьків ухиляється від сплати аліментів дітям з інвалідністю або важкохворим дітям протягом трьох місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, - тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин. Також такі боржники можуть позбутися права користуватися автомобілем, виїжджати за кордон, користуватися зброєю, полювати.

У випадках, якщо неплатник аліментів уже виконав суспільно корисні роботи, проте повторно протягом наступних 2 місяців продовжує не сплачувати аліменти щодо утримання дитини буде виконувати суспільно корисні роботи на строк від 240 до 360 годин.

         Важливо відзначити, що той із батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини, самостійно вирішує питання тимчасового виїзду за межі України на строк, що не перевищує одного місяця, з метою лікування, навчання, участі дитини в дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, оздоровлення та відпочинку дитини за кордоном, у тому числі у складі організованої групи дітей, та у разі, якщо йому відомо місце проживання іншого з батьків, який не ухиляється та належно виконує батьківські обов’язки, інформує його шляхом надсилання рекомендованого листа про тимчасовий виїзд дитини за межі України, мету виїзду, державу прямування та відповідний часовий проміжок перебування у цій державі.

         Роз’яснення надано в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» #ЧужихДітейНеБуває

Відео про Проект можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/ChortkivMCBVPD/videos/2007505709572122/

 

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50, або бюро правової допомоги за адресами:

Гусятинське бюро правової допомоги — смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Фото без опису


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано